Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Beletesszük a többi hozzávalót is, és gyorsan összegyúrjuk.
Hűvös helyen pihentetjük.
A töltelékhez 20 dkg cukrot kikeverünk 4 tojássárgával, majd hozzáadjuk a diót és a citromlevet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a vaníliás cukorral, majd óvatos mozdulattal hozzákeverjük az előző masszához.
A tészta 2/3 részét lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kibélelünk egy piteformát. Egyenletesen elszórjuk rajta a zsemlemorzsát, majd a meggyet. A diós masszát is rásimítjuk. A maradék 1/3 rész tésztából csíkokat vágunk, és berácsozzuk a pite tetejét. A rácsot tojással lekenjük.
Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!