Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dióhabos meggyes pite

90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Beletesszük a többi hozzávalót is, és gyorsan összegyúrjuk.
Hűvös helyen pihentetjük.

A töltelékhez 20 dkg cukrot kikeverünk 4 tojássárgával, majd hozzáadjuk a diót és a citromlevet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a vaníliás cukorral, majd óvatos mozdulattal hozzákeverjük az előző masszához.

A tészta 2/3 részét lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kibélelünk egy piteformát. Egyenletesen elszórjuk rajta a zsemlemorzsát, majd a meggyet. A diós masszát is rásimítjuk. A maradék 1/3 rész tésztából csíkokat vágunk, és berácsozzuk a pite tetejét. A rácsot tojással lekenjük.

Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss