A tésztához szitáljuk át a lisztet és a sütőport, morzsoljuk el benne a felkockázott hideg vajat, és vegyítsük el benne a kétféle cukrot. Keverjük habosra a tojások sárgáját, és a morzsalékos tésztához adva, gyors mozdulatokkal alaposan dolgozzuk össze a tésztát. Tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.
A diós habhoz a fehérjét verjük habbá 1 csipet sóval, majd kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot. Akkor jó, ha sűrűn fodrozódó, tartós állagú, nem esik össze. A tésztát felezzük el, majd nyújtsuk ki két fólia között 38 × 24 centis lappá. Kenjük meg mindkettőt a szilvalekvárral, majd vékony rétegben a fehérjehabbal, végül szórjuk meg a durvára vágott dióval. Süssük 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig.
A töltelékhez forraljunk fel 2 dl tejet a kétféle cukorral, majd vegyük le a tűzről. A megmaradt tejet keverjük simára a liszttel, a pudingporral, a tojások sárgájával, majd forgassuk a cukros tejhez. Tegyük vissza a tűzre, főzzük sűrűre, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Keverjük habosra a vajat, majd kis adagokban adjuk hozzá a diólikőrt. Végül forgassuk a főzött krémhez. A mázhoz forraljuk fel a mézet a tejszínnel, öntsük a feldarabolt étcsokoládéra, majd keverjük el benne a porcukrot.
Terítsük el egyenletesen a krémet az egyik lapon. Fedjük be a másikkal úgy, hogy a diómorzsás része érintkezzen a krémmel, a tésztaréteg pedig felül legyen. Végül a tetején oszlassuk el a még forró csokoládémázat. Pihentessük egy éjszakán át szobahőmérsékleten, hogy a rétegek összeérjenek. A későbbiekben tároljuk hűtőben, csak tálalás előtt egy órával vegyük ki.