Az omlós tésztához gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát, fóliába csomagolva addig pihentetjük a hűtőben, amíg a tölteléket elkészítjük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a többi hozzávalóval addig pároljuk, amíg a levét elfőtte, hűtjük.
Az omlós tésztát közepes méretű tepsibe nyújtjuk, megszurkáljuk villával, és 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt elősütjük, majd rásimítjuk az almatölteléket.
A dióhabhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verünk. Amikor már jó kemény, egyenként beleverjük a tojások sárgáit és a lekvárt. Ezután finoman beleforgatjuk az előzetesen összekevert lisztet és diót.
A habot rásimítjuk az almatöltelékre, megszórjuk a durvára vágott dióval, és tovább sütjük kb. 20-25 percig.
A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintjük, szeleteljük és tálalhatjuk.