Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dióhabbal töltött rudacskák (Főispán)

MME MME
40 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A dióhabbal töltött rudacskák elkészítésének első lépése, hogy a lisztet és a hideg vajat egy gyúródeszkán összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, aztán egynemű tésztát gyúrunk belőle. Ha ezzel elkészültünk, 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A tojások fehérjéből egy pár csepp citromlével habot verünk. A diót összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd apránként a tojáshabhoz adjuk, és laza mozdulatokkal összekeverjük.
  3. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és egy pizzavágó segítségével egyforma téglalapokra vágjuk. 
  4. A téglalapok közepére egy vékony csíkban dióhabot húzunk, majd lazán (!) feltekerjük a tésztát.
  5. A dióhabbal töltött rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 160 fokon 5-6 perc alatt készre sütjük. 

    Nézd meg videón, hogy készül a főispán:

Ezek is érdekelhetnek

Friss