Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dinnyés-kókuszos

15 szavazat
30 perc
egyszerű
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg görögdinnye
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 50 dkg mascarpone
  • 3 db tojás
  • 4 ek xilit vagy eritrit
  • 2-3 csepp vanília kivonat
  • 30 dkg babapiskóta (nálam GM)
  • Te tejére:
  • kakaópor vagy reszelt csoki
  • A babapiskóta forgatásához:
  • 1,5-2 dl főzött kávé
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Eltávolítjuk a dinnye héját, majd felkockázzuk a gyümölcsöt, a magokat eltávolítjuk és a kókuszreszelékben megforgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az édesítőt, a tojások sárgáját, majd a mascarponét is. Vaníliával ízesítjük.
  2. A kávét lefőzzük, majd kihűtjük, aztán a babapiskótákat megmártjuk a benne. Nem áztatjuk, csak mártjuk! Aki úgy gondolja, hogy rakna a kávéba cukorot vagy édesítőszert az nyugodtan tegyen.
  3. Ha megvagyunk a piskóták mártogatásával, egy jénaiba, vagy kisebb tepsibe sorakoztatjuk őket. Erre jön a mascarpone krém fele, majd a dinnyekockák, a babapiskóta, végül pedig a krémmel zárjuk a rétegezést. A tetejét kakaóporral, vagy reszelt csokival megszórjuk, és 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután szépen szeletelhető. 

Megjegyzés

Nálam gluténmentes babapiskótából készült. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek