Eltávolítjuk a dinnye héját, majd felkockázzuk a gyümölcsöt, a magokat eltávolítjuk és a kókuszreszelékben megforgatjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az édesítőt, a tojások sárgáját, majd a mascarponét is. Vaníliával ízesítjük.
A kávét lefőzzük, majd kihűtjük, aztán a babapiskótákat megmártjuk a benne. Nem áztatjuk, csak mártjuk! Aki úgy gondolja, hogy rakna a kávéba cukorot vagy édesítőszert az nyugodtan tegyen.
Ha megvagyunk a piskóták mártogatásával, egy jénaiba, vagy kisebb tepsibe sorakoztatjuk őket. Erre jön a mascarpone krém fele, majd a dinnyekockák, a babapiskóta, végül pedig a krémmel zárjuk a rétegezést. A tetejét kakaóporral, vagy reszelt csokival megszórjuk, és 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután szépen szeletelhető.