Elkészítés: A dinnyét elfelezzük, kimagozzuk. A húsából karalábévájóval 12 golyót kivájunk, amit a díszítéshez félreteszünk.
A megmaradt gyümölcshúst a héjból kivájjuk, 2 dl tejszínnel és a citromlével turmixoljuk, majd lábosba öntjük. Megkóstoljuk, mert ha a dinnye nem elég édes, kevés cukorral állítjuk helyre a harmóniát. Csillagánizzsal, gyömbérrel, korianderrel fűszerezzük, 10 percig főzzük, majd a fűszereket kiemeljük belőle.
A vékony csíkokra vágott csirkemellfilét és a felkockázott paprika felét beledobjuk. Enyhén sózzuk, és addig főzzük, amíg a csirke megpuhul. Végül a megmaradt tejszínnel felöntjük.
Tányérokba elosztjuk a dinnyegolyókat, rámerjük a levest, paprikával, gyömbérrel, csillagánizzsal díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre