Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez a top 5 étterem, ahol a legfinomabb a vasárnapi ebéd

default user icon
MME
Ha nem a nagyinál, akkor hol lehet enni a legjobb pörköltet és rántott húst? A Dining Guide kalauzból kiderül, mutatjuk a listát!

Júliusban adták át a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2021-es Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán. A TOP 10+2 ranglistára idén, a Dining Guide történetében először, három vidéki étterem is került, a legjobb éttermek listáját pedig jelentősen átrajzolta a világjárvány.

A Dining Guide TOP10 ranglistája az elmúlt 6 évben Michelin-csillagos séfek illetve a tekintélyes Michelin-kalauzhoz köthető szakértő segítségével készült el, ők határozhatták meg azt is, hogy az adott évben mely étterem nyeri el az Év Étterme Díjat. 

„A Dining Guide kiadvány célja, hogy az étterembe járó fogyasztók szemszögéből nézve mérje fel a magyarországi éttermek teljesítményét, és ajánlja azokat az olvasóknak. A TOP100 Étteremkalauz a pontszámokon túl továbbra is tagekkel, címkékkel és szimbólumokkal is információt ad az adott vendéglátóhely besorolásáról. Az éttermi állítások szakértői szemmel való ellenőrzése komoly „fogyasztóvédelmi” feladat. Az idei tesztelés különleges volt, hisz limitált idő adatott rá, emellett sok hely ki sem nyitott a legjobb éttermek közül. Őket az idei kalauz természetesen nem említi, nem rangsorolja” – mondta Herczeg Zoltán.

A kiadványban számos éttermi toplistát állítottak össze, többek között kiderül, melyek Magyarország legjobb éttermei, vidéki éttermei, cukrászdái, magyaros éttermei, valamit az is, hol a legjobb a vasárnapi ebéd. Utóbbi listát mutatjuk most be nektek!

A felsorolás nem rangsor, az éttermeket betűrendben mutatjuk be.

Erhardt Étterem és Panzió (Sopron)

Sopron egyik legfontosabb és legszerethetőbb étterme Erhardt Zoltáné. A családi panzióval egybenőtt hely békeidőben legalább annyi osztrák vendéget fogad, mint magyart, ezt pedig közérthető, sallangmentes, de nagyon jóízű és élményszerű konyhájának, szívélyes vendéglátásának köszönheti. A tulajdonos-chef az elmúlt időkben tökélyre fejlesztette péktudását, valamint Kocsis Patrikot nevezte ki a konyha élére. A fiatal chef a legutóbbi hazai Bocuse d’Or-on harmadik helyezést ért el Haraszti Zsolt sous chefjének commisjaként. Hortobágyi, tatár beefsteak, harcsapaprikás túrós csuszával és cordon bleu is elérhető náluk, a kacsacombot és -mellet káposztás cvekedlivel tálalják. Soproni borkínálatuk is releváns.

Kami Kisvendéglője (Budapest)

Fülepi Kálmán, vagy ahogy mindenki ismeri, Kami, 2019-ben nyitotta meg saját konyháját Újpest határában, a fősodortól teljesen kívül eső ponton. A chef-tulajdonos a tisztességes, becsületes vendéglátás híve. Annak ellenére, hogy a kockás terítőkből és a hely hangulatából ismerős klasszikusokra számítanánk, a chef többnyire szezonális alapanyagokból dolgozva, minden ételébe beletesz egy-egy frissítést modern bisztrós múltjából – ami a Kami karakteres jelene lett. Fülepi ázsiai, dél-amerikai, mediterrán jegyekkel játszik, a konyhán fiatal tehetségekkel együtt főz, hogy minden generáció kedvére tegyenek. Pénteken és szombaton a kisvendéglőben kellemes élőzene szól a vacsorák mellé.

Kistücsök Étterem (Balatonszemes)

Jövőre 30. évfordulóját ünnepelheti a déli part ikonikus vendéglője, a balatoni gasztroforradalom elindítója, amely 2021-ben is közönségkedvenc. Kibővítését és megújulását követően már Kistücsök Food&Room néven szálláshelyként is szolgál, és külön éttermi egységgel is jelentkeznek Séfszoba néven, ahol kizárólag degusztációs menüt kínálnak, az évszak és a régió friss terményeire alapozva, míg a nagyétteremben a Kistücsöktől megszokott konyhai stílust és kedvenceket viszik tovább (mint a kovászosuborka-leves, szász húsleves, a kacsacomb káposztás cvekedlivel vagy a vaddisznóhúsos házi szélesmetélt). Hangsúlyt kapnak a vegán ételek is, az eddigi Régiónk ízei menü a Régiónk vegán ízei menüvel egészült ki.

Macok Bisztró (Eger)

Az országszerte népszerű egri bisztró/étterem bizonyítja, hogy a laza vidéki elegancia és a finom játékos gondolkodás nem egymást kizáró tényezők. A Macok évek alatt tökéletesített koncepciója különleges légkört ad az étteremnek, melynek köszönhetően szívesen visszatér a vendég. Macsinka János chef-tulajdonos 2021 év elején Kövér Gergely személyében új, felkészült chefet igazolt az étterem konyhájára. A látványosan tálalt ételek karakteres ízvilággal bírnak és magabiztos technológiai tudásra utalnak. Az étlap közepesen széles választéka a helyi vendég igényeknek megfelelően mindig kiegészül egy szezonális ajánlattal és ebédmenüvel, nagyon jó ár-érték aránnyal várják a vendégeket.

Vendéglő A Kisbíróhoz (Budapest)

A budai oldal vendéglőinek száma a századfordulót követően volt a legmagasabb, de mai napig nem kell lemondanunk erről a műfajról. A Szarvas Gábor úton lévő Vendéglő a Kisbíróhoz hitvallása, hogy a tradíciókat vegyíti a gourmet vonallal. Legutóbbi étlapjukon már nem szerepelnek a kezdetektől kínálaton lévő emblematikus fogások, mint amilyen például az ökörpofa retró volt, 2021-re frissítettek egyet. Állandó kínálatuk is a szezonális hozzávalók felé tendál, de van átfedés a heti ajánlattal. Borlapjukon a Bock összes évjárata megtalálható, magnumokkal együtt. A Kisbíró vonzó teraszán hétvégén szívesen ebédelnek a környékbeliek, Bíró Lajos ilyenkor sűrűn főz bográcsban, és anekdotákból sincs hiány.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss