Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Díjnyertes hamburgerek a Globalista Konyha street food fesztiválján!

Tavalyi nagysikerű perui vacsorája után a Globalista Konyha meghívására ismét Budapestre látogat Adam Rawson, aki ezúttal bemutatja díjnyertes hamburgerét a Kőleves Kertben augusztus 4-6 között, minden este.

A 26 éves szakácszseni gyermekkorát Franciaországban töltötte, és 15 évesen már érdeklődött a főzés iránt. Angol pub-okban és olasz éttermekben kezdte a szakmát, aztán egy síszezont Ausztriában töltött, és a munka mellett snowboardozni is megtanult.

Fiatal séf, rendkívüli tapasztalattal

A folytonos tanulás rendkívül fontos számára. Londonba költözése után neves szállodákban dolgozott, majd két évig a legendás Nuno Mendes ‘Viajante’ éttermében fejlesztette tudását, aki most az über menő, celebektől hemzsegő Chiltern Firehouse főszakácsa. Számos 1, 2 és 3 Michelin csillagos étteremben sztázsolt, mint például a Le Manoir au’Quat Saisons, a Texture vagy a Le Champignon Sauvage, majd úgy döntött, más kihívást keres és egy négy éttermes street food vállalkozás séfje lett.

Kóstold meg Adam hamburgerét! >>> 

Fúziós konyhától a street foodig

Több évig a londoni fúziós perui Pachamama étterem főszakácsaként dolgozott, ahol minden a legjobb, legfrissebb alapanyagok körül forog, az inspirációt pedig perui ízek és főzési technikák adják: a vendégek közös tálból eszik a cevichet, a grillezett húsokat, halakat és salátákat, perui csilivel és friss zöldfűszerekkel megbolondítva. “Imádom a perui konyhát, elképesztő kihívásnak tartom” – vallja.

együtt dolgozott gordon ramsay-vel!

Tavaly elnyerte az Év Séfje díjat a Young British Foodies megmérettetésen, és győzelemre vitte a Pachamamát a Slider Decider hamburger versenyen. Adam Rawson jelenleg konzultánsként tevékenykedik több új étterem megnyitásánál, és reményei szerint idén sikerül létrehoznia saját éttermét is. Adam fiatal kora ellenére nagyon meggyőző szakmai tapasztalattal rendelkezik. Egészen biztosan választ tudna adni arra is, hogy Gordon Ramsay-től valóban rettegnek-e az alkalmazottai, elvégre egy évet töltött Gordon Ramsay Claridge’s éttermében. 

GLOBALISTA KONYHA STREET FOOD FESZTIVÁL  
ADAM RAWSON, díjnyertes hamburgerek
 Augusztus 4-6, Kőleves Kert http://www.globalistakonyha.com/ 

Ezek is érdekelhetnek

Friss