Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Díjeső az ALDI-nál: 7 terméke nyerte el a Mentes-M díjat

default user icon
MME
Újabb sikert könyvelhetnek el az ALDI Magyarország sajátmárkás termékei: az idei Mentes-M versenyen hét kategóriában is a legjobbnak bizonyultak a PPH Media Store Insider magazin által meghirdetett versenyen. Akárcsak a díj megalapítása óta eltelt valamennyi mustrán, a szakmai zsűri döntése alapján egyetlen pályázó sem kapott több első helyezést, mint az ALDI.

Ötödik alkalommal hirdette meg a PPH Media a „Mentes-M” versenyt: a kiíráson olyan élelmiszerekkel lehetett pályázni, amelyek a 14 fő allergén közül legalább egytől mentesek. Ezeket az allergéneket a 1169/2011 EU rendelet II. melléklete szabályozza. A hétfős szakmai zsűrinek 2022-ben rekordszámú, összesen 122 terméket kellett érzékszervi bírálatnakalávetnie, ezek alapján született meg a végeredmény. Az ALDI Magyarország összesen 7 terméke bizonyult kategóriájában a legjobbnak, így kiérdemelték a Mentes-M díjat. Az elmúlt évekhez hasonlóan az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok közül továbbra is az ALDI kapta a legtöbb díjat – idén holtversenyben. Fél évtized alatt eddig 18 első helyezést értek el az ALDI kiváló minőségű és kedvező árú mentes termékei, az idei hét elsőséggel pedig 25-re nőtt az áruházlánc díjainak száma a PPH Media versenyén – ami szintén rekord.

Az idei évben az ALDI a következő termékekkel nyert díjat:

  • ENJOY FREE! – MILFINA laktózmentes szeletelt trappista sajt, 125 gr
  • ENJOY FREE! – MILFINA laktózmentes habtejszín, 30% zsírtartalom, 200 ml
  • ENJOY FREE! – MILFINA laktózmentes kefir, 3,5% zsírtartalom, 175 gr
  • KOKÁRDÁS laktózmentes krémfehér sajt, 200 gr
  • AZON MELEGÉBEN teljes kiőrlésű többmagvas vegán croissant, 70 gr
  • BIO NATURA bio vegán kókuszkrém, áfonya/mangó-maracuja, 180 gr
  • HAPPY HARVEST zabrudi áfonyás töltelékkel, vegetáriánus, hozzáadott cukor nélkül, 30 gr

Zsűrizésre csakis a laboratóriumban vizsgált és a kémiai összetevők alapján megfelelő minőségű termékek kerülhettek, a megfelelőségről a nevezőknek nyilatkozniuk kellett. A versenyre nevezett termékeket a szakértő zsűri érzékszervi bírálatnak vetette alá, és minden egyes kategóriában először ellenőrzött vaktesztet végeztek. Az érzékszervi bírálat mellett az egyes termékek csomagolása, címkézése, tervezése is hozzájárult a végső sorrend megszületéséhez.

Az ALDI laktózmentes kínálatában szeletelt kiszerelésben is megtalálható a sokrétűen felhasználható, közkedvelt magyar trappista sajt, valamint a tejes italok, gazdag reggelik elengedhetetlen hozzávalója, a magas zsírtartalmú, teljes tej. A laktózmentes termékkínálat része a tésztaszószok, krémlevesek készítéséhez elengedhetetlen, pohárdesszertekhez nélkülözhetetlen tejszínhab is, az önmagában ugyancsak fogyasztható, de főzéshez szintén kitűnő, frissítő kefir és a salátákhoz, zöldségek mellé kínálható, kellemesen savanykás, sólében érlelt krémfehér sajt is.

A vegetáriánus termékek között megtalálhatóak a reggelire, tízóraira vagy akár desszertként is fogyasztható áfonyás és mangó-maracuja bio vegán kókuszkrémek, illetve a nassolnivalónak szintén kitűnő kék áfonyás töltelékű zabrudi, amely hozzáadott cukor nélkül készül. A magvakkal megszórt teljes kiőrlésű többmagvas vegán croissant ugyancsak remek tízórai vagy uzsonna, a ropogós külsejű, belül puha péksüteményt egy kis lekvárral javasolt fogyasztani.

Az ALDI-ról
Az ALDI a diszkont filozófia megalkotójaként kiváló minőségű élelmiszereket és non-food termékeket biztosít vásárlói számára a lehető legkedvezőbb áron. Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. 2008-ban nyitotta meg hálózatának első áruházát Magyarországon, országszerte jelenleg 159 üzlettel van jelen a magyar kiskereskedelemben és több mint 5000 főt foglalkoztat. A vállalat ALDI UTAZÁS márkanév alatt egyéni és csoportos utazások, szállások széles körét kínálja online platformon, továbbá öt üzletének parkolójában diszkont benzinkutakat üzemeltet. Az ALDI mind a biatorbágyi logisztikai központjának, mind pedig saját tulajdonú boltjainak teljes áramszolgáltatását zöldárammal biztosítja, továbbá klímavédelmi projektek támogatásával ellentételezi az operatív működéséből származó üvegházhatású-gázkibocsátását, így karbonsemleges működésű. Az ALDI környezetvédelmi tevékenységével 2021-ben és 2022-ben is elnyerte Az Év Környezettudatos Kereskedője díjat, látványpékségeinek fejlesztésével pedig Az Év Friss Pékáru Kereskedője 2022-es elismerést. Az ALDI Magyarország lett a PwC 2021 Legvonzóbb Munkahelye Díj első helyezettje a kiskereskedelem kategóriában. A vállalatról bővebb információ a www.aldi.hu honlapon található.

Ezek is érdekelhetnek

Friss