Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Milyen orvosi vizsgálatokra van szükség? A dietetikus válaszol!

Milyen orvosi vizsgálatokat kell feltétlenül elvégeztetni, mielőtt dietetikushoz fordulunk? Erre a kérdésre adott választ Somogyi-Kovács Anita, a Mindmegette dietetikus szakértője.

Milyen orvosi vizsgálatokat kell feltétlenül elvégeztetni, mielőtt dietetikushoz fordulunk?

Ha változtatni szeretnél a táplálkozásán, elsőként keresd fel a háziorvosod. Egy alapos kivizsgálással kell kezdeni: vér- és vizeletvizsgálat, vérnyomásmérés, külső megtekintés, magasság- és testsúlymérés. Ha nincs különösebb gond az eredményekkel, jöhet a dietetikus és a személyes szaktanácsadás.

Ha viszont bármelyik paramétered átlépte, és/vagy el sem érte a határértéket, akkor szakirányú vizsgálatokra van szükség. Az orvosok kiderítik a betegség valódi okát, és javaslatot tesznek annak kezelésére. Egyes esetekben a probléma étrendváltoztatással, speciális diétával is kezelhető, például ételallergia esetén. Ám mire a páciens orvoshoz fordul, gyakran már gyógyszeres terápiára is szükség van. A dietetikus feladata az, hogy rád szabott, a lehető legoptimálisabb tápanyag-ellátottságot biztosító étrendi ajánlatot tegyen!

MILYEN HALAT NE EGYEK A DIÉTA ALATT? A DIETETIKUS VÁLASZOL! >>> 
FÖLÖSLEGES SZÁMOLNI A KALÓRIÁKAT VAGY SEM? DIETETIKUSUNK VÁLASZOL! >>> 
TÚL VÉKONY VAGYOK, HOGYAN HÍZZAK? A DIETETIKUS VÁLASZOL! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss