Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diétázz pizzával és spagettivel!

default user icon
MME
Tévhit, miszerint a szénhidrátok tiltottak, ha valaki fogyni szeretne. Ajánlunk néhány tuti receptet: finomak, egészségesek, ráadásul az alakodnak sem ártanak.

Pizza és fogyókúra? Első hallásra tökéletes ellentmondásnak tűnik… De ha jobban belegondolsz, igenis elkészíthető ez az alapjában véve rendkívül kalóriadús finomság úgy is, hogy megfelelő mennyiségben bátran fogyaszthatod fogyni vágyóként is. A titok a hozzávalókban rejlik!

Az olaszos tésztaételek fontos összetevője, a paradicsom például gazdag sejtvédő likopinban. Emellett a pizza és a tészta is gazdagítható egészséges és laktató zöldségekkel (itt hangsúlyoznánk, hogy a zöldségek és a gyümölcsök is szénhidrátok), és ha a tészta mennyiségét nem viszed túlzásba, az adott étel kalóriatartalma miatt sem kell aggódnod.

Hamis bolognai lencsével

Hozzávalók (2 személyre):

1 db sárgarépa, 3 db szárzeller, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 100 g vörös lencse, 1 tk olívaolaj, 150 g passzírozott paradicsom, 140 g teljes kiőrlésű tészta, só, 1 ág kakukkfű, bors, 2 ek reszelt sovány sajt

Elkészítése:

A sárgarépát, a szárzellert és a vöröshagymát tisztítsuk meg, kockázzuk fel. A fokhagymát nyomjuk át. A lencsét öblítsük és csepegtessük le. Dinszteljük 3 percig a felhevített olajon a répát, a zellert és a hagymákat, majd adjuk hozzá a lencsét, és pirítsuk kevergetve még 2 percig. Öntsük fel 175 ml vízzel, a passzírozott paradicsommal, és lefedve főzzük a szószt 20 percig. A tésztát a csomagoláson olvasható leírás szerint főzzük ki sós vízben. A kakukkfüvet aprítsuk fel, adjuk a szószhoz, sózzuk, borsozzuk meg. Forgassuk bele a tésztát, végül szórjuk meg a sajttal.

Kalóriatartalom: kb. 530 kcal/adag

Pizza, kicsit másképp

Hozzávalók (4 személyre):

400 g karfiol, 3 db tojás, 100 g reszelt sovány sajt, 75 g reszelt kemény sajt, 1 tk szárított oregánó, só, bors, 1 db újhagyma, 1-2 db paradicsom, 125 g light pizzamozzarella, 2 ek sűrített paradicsom, bazsalikomlevelek

Elkészítése:

A megmosott, megszárítgatott karfiolrózsákat tegyük aprítógépbe. A tojást habarjuk el, keverjük bele a sajtokat, ízesítsük az oregánóval, sóval, borssal. Hagyjuk 10 percig állni, majd dolgozzuk össze a karfiolmorzsával. A masszát formázzuk kerek lappá egy sütőpapírral bélelt tepsin, és 200 fokon (felső-alsó sütés) süssük elő 15 perc alatt. Az újhagymát karikázzuk, a paradicsomot és a mozzarellát szeleteljük fel. A sütőből kivett alapot kenjük meg a sűrített paradicsommal, fedjük be a paradicsom- és sajtszeletekkel, majd szórjuk meg a hagymával. Süssük készre további 15 perc alatt. Díszítsük bazsalikomlevelekkel.

Kalóriatartalom: kb. 345 kcal/adag

Hawaii pizza light

Hozzávalók (8 szelethez):

21 g friss élesztő, 1 tk kristálycukor, 500 g liszt, só, 2 ek olívaolaj, 400 g passzírozott paradicsom, bors, szárított oregánó, 150 g sonka, 200 g felkarikázott ananász (konzerv, cukrozatlan), 200 g light pizzamozzarella

Elkészítése:

Az élesztőt futtassuk fel a cukorral 300 ml langyos vízben. Keverjünk el a lisztben 2 tk sót, majd a robotgép gyúrópálcájával fokozatosan dolgozzuk hozzá az élesztős elegyet. Miután a tészta összeállt, letakarva kelesszük meleg helyen legalább 30 percen át. Gyúrjuk át, nyújtsuk ki kör alakúra, és fektessük sütőpapírral kibélelt tepsibe. A passzírozott paradicsomot ízesítsük sóval, borssal, oregánóval, és kenjük a tésztára. Osszuk el rajta a felkockázott sonkát és az ananászt, majd a felszeletelt sajtot. 200 fokon (légkeverés:180 fok) süssük 30 percig.

Kalóriatartalom: kb. 423 kcal/szelet (Fogyókúrázóknak 1 szelet javasolt reggelire vagy vacsorára.)

Szivárványos pizza

Hozzávalók (3 adaghoz):

75 g szójaliszt, 40 g apró szemű zabpehely, 30 g darált lenmag, 30 g darált mandula, só, 80 g zsírszegény túró, ½ fej brokkoli, 50 g zöldborsó (mirelit), 150 g koktélparadicsom, 1 db narancssárga kaliforniai paprika, 75 g csemegekukorica (konzerv), 1 fej lila hagyma, ½ db padlizsán, 100 g passzírozott paradicsom, bors, 100 g reszelt light mozzarella

Elkészítése:

A szójalisztet, a zabpelyhet, a lenmagot, a mandulát és némi sót keverjünk össze. A túrót dolgozzuk simára kb. 8 ek langyos vízzel, majd adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, és gyúrjunk belőlük sima tésztát. Pihentessük 5 percig. Nyújtsuk ki két folpak között, majd a felsőt szedjük le, és az alsó segítségével emeljük át a tésztaalapot a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Süssük elő 200 fokon 10 perc alatt. A brokkolirózsákat mossuk meg, és főzzük sós vízben 4 percig. Kb. 2 perc után adjuk hozzá a felengedett zöldborsót, majd szűrjük le őket. A koktélparadicsomokat mossuk meg, vágjuk félbe. A paprikát mossuk meg, daraboljuk fel. A leöblített kukoricát csepegtessük le. A lila hagymát hámozzuk meg, karikázzuk fel. A megmosott padlizsánt vágjuk kis kockákra. A passzírozott paradicsomot sózzuk, borsozzuk meg, kenjük a tésztaalapra, és szórjuk meg a sajttal. Erre jöhetnek szivárványszerűen elhelyezve a színes zöldségek. További 10-15 perc alatt süssük készre a pizzát.

Kalóriatartalom: kb. 444 kcal/adag

MÉG TÖBB FOGYÓKÚRÁS TIPPET ÉS ÉLETMÓD TANÁCSOT TALÁLSZ A FANNY MAGAZIN EHETI SZÁMÁBAN! KERESD AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL! >>>

A TÉSZTA HÍZLAL, A LIGHT FOGYASZT - 11 FOGYÓKÚRÁS TÉVHIT>>> 

5 KAJASZABÁLY, HA EGYSZERŰEN SZERETNÉL FOGYNI!>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss