Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Itt a betartható tészta-diéta: lakj jól és fogyj!

default user icon
MME
Sokan azt gondolják, hogy hízlal, és tiltólistára teszik, amikor meg szeretnének szabadulni a súlyfeleslegüktől. Pedig, ha a megfelelőt fajtát választjuk, és a helyes mennyiségben fogyasztjuk, akkor a tészta belefér a fogyókúrás étrendbe is!

Így készítsd el!

  • A tojásos helyett válassz durumlisztből készült termékeket!
  • Naponta max. 60-70 g tésztát fogyassz!
  • Készíts hozzá könnyű feltéteket, mártásokat. A tejszínes szószokról és a zsírosabb sajtokról mondj le, ha fogyni szeretne! A sajtok közül vagy a kemény fajtákból használj egy keveset (a parmezánnak amúgy is nagyon erőteljes az íze), vagy dönts az alacsonyabb zsírtartalmú mozzarella, illetve ricotta mellett.
  • A tészta félkemény (al dente) legyen, nagyon fontos, hogy ne főzd túl puhára!

 Négynapos program

  • Minden nap válassz receptjeink közül egyet ebédre vagy vacsorára.
  • Reggelire natúr joghurtot egyél, idénygyümölcsökkel, ebédre vagy vacsorára pedig, ha nem tésztát fogyasztasz, készíts tartalmas zöldséglevest vagy vegyes salátát, grillezett csirkemellfalatokkal.
  • Igyál meg legalább 1,5 liter vizet naponta. A cukortartalmú italokat kerüld!
  • Tízórai- vagy uzsonnatipp: zöldségcsíkok túróból és natúr joghurtból készített mártogatóssal vagy 1,5-2 dl zsírszegény tejből készült gyümölcsturmix  pár szem mandulával.

Recepteket itt találsz:

Ha nem lenne elég: variációk szószokra!

– Világos szószok: A legtöbb bolti változat alapja a magas zsírtartalmú tejszín. Inkább készítsd el te, egy kevés joghurtot, kefirt vagy zsírszegény tejet használva.

– Bolognai mártás: A klasszikus szósz darált húst tartalmaz. Ha otthon állítod össze, válassz hozzá sovány húst!

– Lasagne: Darált hús, besamelmártás és sok-sok sajt a tetején... Ha diétázol, a klasszikus lasagne bizony nem nyerő fogás! Diétás változatban  viszont, paradicsomszósszal, zöldséggel és sovány hússal készítve, egy kevés pizzamozzarellával a tetején viszont alkalmanként fogyaszthatod – persze, akkor is csak a megengedett mennyiségben!

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek