Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diétás-túrós epertorta

19 szavazat
20 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A tortához a túrót összekeverjük a xilittel, a joghurttal, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, a sóval, majd óvatosan összeforgatjuk a felaprított eperrel és a zabpehellyel.
  2. A tejet egy kisebb edénybe öntjük, elkeverjük benne a zselatint, és kevergetve addig melegítjük, amíg elolvad benne a zselatin. Amikor már folyós, akkor levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk pár percig.
  3. Mindeközben a tejszínt keményre felverjük. A zselatinos tejet, majd a felvert tejszínhabot a túrós keverékhez adjuk és összekeverjük. Az egészet tortaformába öntjük, és pár órára hűtőbe tesszük. Miután megdermedt, rátesszük egy tálcára, majd a tetejét félbevágott eperrel díszítjük. 

Megjegyzés

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető. - igazgató

Ezek is érdekelhetnek

Friss