Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diétás töltött káposzta

60 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 ek darált pritamin paprika vagy paprikakrém
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • kapor
  • csombor
  • 25 dkg darált sertéscomb
  • 1 db tojás
  • bors
  • 2 ek zabpehely
  • 15 dkg sárgarépa
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 ek tönkölybúzaliszt

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, és olívaolajon kicsit megdinszteljük, majd rátesszük a ledarált pritamin paprika (vagy paprikakrém) felét. Együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a felvágott savanyú káposztát. Felengedjük 3-4 dl vízzel, és fedő alatt főzzük, kaporral és csomborral ízesítjük.
  2. Közben elkészítjük a gombócokat. A darált húst összekeverjük a maradék paprikával, hozzáadjuk a tojást, megsózzuk, megborsozzuk, és belerakjuk a zabpelyhet. Ízesítjük két csipetnyi szárított kaporral és csomborral. Jól összegyúrjuk, és nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle.
  3. Belerakjuk a káposztába, és hozzáadjuk a gyufaszál vékonyra szelt sárgarépát is. Kb. 15-20 percig főzzük, közben elkészítjük a habarást. A joghurtot elkeverjük a liszttel, majd egy merőkanál levet kimerünk a fazékból, összekeverjük és hozzáadjuk. Összefőzzük, és azonnal tálaljuk. 

Megjegyzés

Amikor kínáljuk, adhatunk mellé még joghurtot vagy tejfölt. Jó étvágyat kívánok hozzá! Remek fogás így ünnepek után, amikor mindenki fogyókúrázni szeretne. :-) - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss