A hagymát apróra vágjuk, és olívaolajon kicsit megdinszteljük, majd rátesszük a ledarált pritamin paprika (vagy paprikakrém) felét. Együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a felvágott savanyú káposztát. Felengedjük 3-4 dl vízzel, és fedő alatt főzzük, kaporral és csomborral ízesítjük.
Közben elkészítjük a gombócokat. A darált húst összekeverjük a maradék paprikával, hozzáadjuk a tojást, megsózzuk, megborsozzuk, és belerakjuk a zabpelyhet. Ízesítjük két csipetnyi szárított kaporral és csomborral. Jól összegyúrjuk, és nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle.
Belerakjuk a káposztába, és hozzáadjuk a gyufaszál vékonyra szelt sárgarépát is. Kb. 15-20 percig főzzük, közben elkészítjük a habarást. A joghurtot elkeverjük a liszttel, majd egy merőkanál levet kimerünk a fazékból, összekeverjük és hozzáadjuk. Összefőzzük, és azonnal tálaljuk.
Amikor kínáljuk, adhatunk mellé még joghurtot vagy tejfölt. Jó étvágyat kívánok hozzá! Remek fogás így ünnepek után, amikor mindenki fogyókúrázni szeretne. :-) - BiroSari
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!