Elkészítés: A sütőtököt meghámozzuk, kimagozzuk és felkockázzuk. A hagymát felaprítjuk, és kevés olajon pirítjuk, majd hozzáadjuk a sütőtökkockákat, és így még kb. 5 percig pirítjuk az egészet.
Közben a zöldségalaplevet felforraljuk, és a sütőtökre öntjük. Ha forr, levesszük a legkisebb lángra, és vajpuhára főzzük. (Kuktában kb. 15 perc.) Ha a sütőtök megfőtt, botmixerrel krémesre turmixoljuk, aztán jöhet hozzá az aprított rozmaring, ízlés szerint bors és só. Ha belekerültek a fűszerek, még egyet forralunk a levesen.
Pirított tökmaggal és pirítóssal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre