Elkészítés: A mandulalisztet a túróval, a xillittel, a vajjal, a tejföllel, a sütőporral, a tojássárgájával összekeverjük, a citrom héját belereszeljük. A tojások fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Sütőpapírral kibélelelt 26 cm-es tortaformába öntjük, az áfonyát a tetejére pakoljuk (ha friss a gyümölcs, ezt sütés után is megtehetjük).
50 percig 175 fokos sütőben sütjük, kb. 3 cm magas torta lesz belőle.
Aki nem diétázik, leöntheti cukros tejföllel, mézzel, megszórhatja fahéjas cukorral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre