hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diétás rakott karfiol

MME MME
2
60 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A diétás rakott karfiolhoz a karfiolt rózsáira szedjük, megsózzuk, és forró vízben, 5 perc alatt roppanósra főzzük.
  2. Közben az olívaolajon üvegesre pirítjuk a felkockázott vöröshagymát és zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst. Megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk és meghintjük pirospaprikával. Fél dl vizet aláöntünk, és folyamatosan kevergetve kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
  3. A bulgurt egy tálba tesszük, megsózzuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, majd lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.
  4. A bulgurt összekeverjük a pulykahússal, majd egy olívaolajjal kikent tepsiben elkezdjük a rétegezést. Alulra karfiolt teszünk, majd a húsos keveréket. Így folytatjuk a rétegezést,amíg a hozzávalók el nem fogynak.
  5. A tetejét megkenjük joghurttal, majd 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük, és végén, 220 fokon, pár percig rápirítunk, hogy a sajt szép aranybarna legyen!

Nézd meg videón, hogyan készül a kímélő rakott karfiol!



Ajánljuk még:

Megjegyzés

Béres Alexandra receptje a Súlykontroll diétához.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss