Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diétás epertortácska

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók 1 személynek:
  • 2 dkg eritrit
  • 2,5 dkg zabpehelyliszt
  • 1 dkg zabkorpa
  • 2 tojásfehérje
  • csipet vaníliás nyírfacukor
  • csipet reszelt citromhéj
  • csipet sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg eper
  • 1 teáskanál vaníliás pudingpor
  • A csokimázhoz:
  • 1 evőkanál por eritrit
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1-2 evőkanál főzőtejszín

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet, a korpát, az eritritet, a sütőport, a citromhéjat és a vaníliás nyírfacukrot összekeverjük, óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjéket. Körülbelül 25x15 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon, alsó-felső sütésen 15-20 perc alatt megsütjük.

A megtisztított epret egy kevés vízzel feltesszük főni, kis lángon szétfőzzük, majd egy kevés vízzel elkeverve hozzáadjuk a pudingport, és még 1-2 percig főzzük kevergetve.

A mázhoz a kakaóport elkeverjük a por eritrittel, és óvatosan adagoljuk hozzá a tejszínt, amíg sűrű krémet nem kapunk.

A tortalapot 3 egyforma részre vágjuk (nem vízszintesen), megtöltjük az eperkrémmel, a tetejét pedig a csokikrémmel beborítjuk. Hűtőben lehűtjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss