Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diétás cheesecake (sajttorta)

90 perc
mester
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 8 dkg cukormentes áfonyás keksz
  • 5 dkg darált mandula
  • 2 dkg xilit
  • 4 dkg vaj
  • A krémhez:
  • 30 dkg mascarpone
  • 2,5 ml édesítőszer
  • 5 dkg xilit
  • 3 db tojás
  • 2 dkg cukormentes vaníliás pudingpor
  • 1 dkg sovány tejpor
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • 20 dkg tejföl
  • A díszítéshez:
  • 22 dkg vegyes erdei gyümölcs
  • 2 dkg xilit
  • 1 g étkezési zselatin

Elkészítés

  1. A tésztához az összemorzsolt kekszet összekeverjük a darált mandulával, a vajjal és a xilittel, és egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk.
  2. A krémhez a mascarponét kikeverjük a xilittel, az édesítővel, a cukormentes vaníliás pudingporral, a tejporral és a tejföllel, végül egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és belekaparjuk egy vaníliarúd belsejét. A masszát ezután homogénné keverjük.
  3. A krémet a kekszes alapra simítjuk, és 150 fokon 80-90 percig sütjük vízfürdőben. A formában hagyjuk kihűlni.
  4. A díszítéshez 7 dkg gyümölcskeveréket felfőzzük a xilittel. Levesszük a tűzről, és még melegen hozzákeverjük az étkezési zselatint.
  5. A kihűlt torta tetejére kenjük a kihűlt gyümölcsszószt, majd elrendezzük rajta a maradék gyümölcsöt.

    7 KEKSZ ALAPÚ, EGYSZERŰ DESSZERT, AMINEK SENKI NEM TUD ELLENÁLLNI! >>> 

    16 TIPP A TÖKÉLETES SAJTTORTÁHOZ >>>

    NO CUKOR! 15 BOMBAJÓ DIÉTÁS ÉDESSÉG A PALACSINTÁTÓL A SAJTTORTÁIG >>>


Ezek is érdekelhetnek

Friss