Elkészítés: A tésztához a kétféle lisztet összekeverjük a sóval, az összetört édesítővel és a sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal, végül a tojássárgával és a kefirrel tésztát gyúrunk. Kibélelünk sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű tortaformát, beletesszük a tésztát. Felhúzgáljuk a szélére, hogy a tésztának akkora pereme legyen, hogy az almatöltelék fölé érjen. A vizet és a citromlevet felforraljuk a zselatinnal, majd félretesszük. Az almát megpucoljuk, durvára reszeljük. Beleöntjük a zselatinos vizet (forrón is lehet), az édesítőt és a búzacsírát. Az egészet beleöntjük a tésztaágyba, és előmelegített sütőben 30 alatt megsütjük. Nem kell megijedni, forrón folyik az almatöltelék, de kihűlve megszilárdul.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre