Diéták

Így készíthetsz 10 perces bögresütit reggelire!

Attól, hogy diétázol, még nem kell lemondanod az édességről. Ha pedig a finom sütit teljes értékű tápanyagokból, természetes édesítőszerekkel készíted, akár reggelire is fogyaszthatod. Íme, a recept, amit garantáltan imádni fogsz!

Értékes tápanyagok, vitaminok egy édességben? Igen, lehetséges! A titok az összetevőkben rejlik: a gyorsan és a lassan felszívódó szénhidrátok (banán és zabpehelyliszt) tökéletes arányának köszönhetően ideális választás reggelire. Ahogy a diteaesfitnesz.hu írja cikkében, egy ilyen süti alig több mint 200 kalóriát tartalmaz. Ha egy maréknyi friss, bogyós gyümölcsöt vagy pár almagerezdet is eszel hozzá, kiváló napindító fogás. A nyírfacukor helyett készítheted energiamentes cukorpótló hozzáadásával, és feltubrózhatod apróra vágott dióval, mandulával vagy mogyoróval, esetleg étcsokireszelékkel is.

Finom és nagyon egészséges, edzés előtt is tökéletes reggeli / Fotó: Shutterstock
Finom és nagyon egészséges, edzés előtt is tökéletes reggeli / Fotó: Shutterstock


A banános bögresüti hozzávalói:

(1 személyre)

  • 2 ek. zabpehelyliszt
  • 1 ek. mandulaliszt
  • 1-2 tk. nyírfacukor
  • ½ tk. sütőpor
  • csipetnyi őrölt fahéj
  • ½ db banán
  • 1 ek. zsírszegény tej

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. A zabpehelylisztet, a mandulalisztet, a cukrot, a sütőport és a fahéjat egy keverőtálba tesszük és alaposan összekeverjük.
  2. A száraz hozzávalókhoz hozzáadjuk a villával pépesített banánt és a tejet, majd jól összedolgozzuk. Adjunk neki néhány percet, hogy a cukor teljesen feloldódhasson.
  3. A tésztát bögrébe kanalazzuk, majd mikrózzuk kb. 2 percig. (A mikrók erőssége eltérő lehet, előfordulhat, hogy kicsivel kevesebb vagy kicsivel több idő kell a sütinek a tökéletes állaghoz.)
  4. Ha elkészül, kivesszük a mikróból, hagyjuk kicsit hűlni és már fogyaszthatjuk is.

Extra tippek:

  • Tej helyett használhatsz mandulaitalt is, ebben az esetben az alapból már gluténmentes desszertünk vegán is lesz.
  • A mandulaliszt és a zabpehelyliszt fele-fele arányban adja ki azt az állagot, ami talán a legfinomabb, de kizárólag zabpehelylisztből is el lehet készíteni, viszont így picivel szárazabb lehet a végeredmény.
  • Ha inkább csokis finomságra vágysz, fahéj helyett 1 teáskanál cukrozatlan kakaóport adj a tésztához.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.