Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sosem találnád ki: ennek az édességnek nem tudott ellenállni Diana hercegné

default user icon
MME
Diana a szívek királynője maradt halála után is: rajongói nem felejtik, és közel harminc év után is örömmel fogadnak minden információt a trónörökös Vilmos herceg édesanyjáról. Így természetesen arra is mindenki kíváncsi, mit nassolt a hercegné.

Diana walesi hercegnét imádták szerte a világon: kedvességével, szerénységével, humorával milliók szívébe lopta be magát. Ezért lehet, hogy közel 30 évvel halála után is még mindig érdekli az embereket, hogyan élt a szomorú szemű, szép hercegné.

Csakúgy, mint a legtöbb embernek, Diana hercegnének is megvoltak a kedvenc ételei és italai. Darren McGrady, volt királyi séf, aki sokszor főzött a hercegnére, elárulta, hogy a Cadbury Twirl csoki volt Diana gyengéje.

Felidézte azt az esetet, amikor a hercegné autójának kesztyűtartójában rengeteg üres csokipapírt talált. Azon viccelődtek, hogy biztos a fiúk (Harry és Vilmos hercegek) falták fel a sok csokit – akik egyébként abban az időben bentlakásos iskolába jártak...

A Cadbury Chocolates gyára a mai napig Birminghamben működik. (Ez a hely inspirálta egyébként a Charlie és a csokigyár rendezőjét is.) A Cadbury sokféle cukorkát és csokoládét gyárt, köztük a népszerű húsvéti finomságot, a Cadbury Creme Eggs-t. A Twirl, Diana kedvence – bár egyszerű tejcsokoládé – mégis különleges egyedi textúrája miatt. A néhai walesi hercegné kedvenc csokiját a hetvenes évek óta készítik, és az egyik legnépszerűbb édesség az Egyesült Királyságban.

És hogy mitől olyan különleges ez az édesség? Nos, egyrészt az ultra-krémes tejcsokoládé miatt, amelyet apró, vékony szalagokká fonnak és amiket aztán egy csokirúdba öntenek. Így kialakul egy finom, csodálatosan omlós, csupa csokis finomság. A klasszikus receptúra mellett kapható karamell és narancs ízesítésű is.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

 

 

 

 


Ezek is érdekelhetnek