Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diákcsemegés püspökkenyér

5/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg margarin
  • 10 evőkanál cukor
  • 1 csomagi bourbon vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 tojás
  • 20 evőkanál liszt
  • 10 dkg darált mandula
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • csipetnyi őrölt szegfűszeg
  • csipetnyi reszelt szerecsendió
  • 10 dkg aszalt datolya
  • 10 dkg aszalt füge
  • 5 dkg piros koktélcseresznye
  • 15 dkg diákcsemege
  • 20 dkg ét tortabevonó
  • 2 evőkanál olaj
  • A forma kikenéséhez:
  • margarin
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a margarint a kétféle cukorral, a sóval és a citromhéjjal kikeverjük, majd beledolgozzuk egyenként a tojásokat, a mandulát, a sütőport meg a fűszereket és a lisztet.

A datolyát, a fügét, a koktélcseresznyét és a diákcsemegét tetszés szerint felaprítjuk, és mindet a tésztába keverjük.

A tésztát kb. 30 cm-es, margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett őzgerincformába simítjuk, és előmelegített sütőben 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozat) 60-70 percig sütjük. Ha nagyon barnul, alufóliával le kell takarni.

Ha kész, kivesszük, 10 perc után rácsra borítjuk, és teljesen kihűtjük.

Megjegyzés

A tortabevonót forró vízfürdőben megolvasztjuk az olajjal, és a püspökkenyeret bevonjuk vele. Díszítésként a csokimáz tetejére tehetünk pár szem koktélcseresznyét, diákcsemegét.
- pulugorm

Ezek is érdekelhetnek

Friss