Elkészítés: A tésztához a margarint a kétféle cukorral, a sóval és a citromhéjjal kikeverjük, majd beledolgozzuk egyenként a tojásokat, a mandulát, a sütőport meg a fűszereket és a lisztet.
A datolyát, a fügét, a koktélcseresznyét és a diákcsemegét tetszés szerint felaprítjuk, és mindet a tésztába keverjük.
A tésztát kb. 30 cm-es, margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett őzgerincformába simítjuk, és előmelegített sütőben 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozat) 60-70 percig sütjük. Ha nagyon barnul, alufóliával le kell takarni.
Ha kész, kivesszük, 10 perc után rácsra borítjuk, és teljesen kihűtjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre