Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diabetikus gyümölcsös túrótorta

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kekszet ledaráljuk és összegyúrjuk a vajjal és a gyümölcslével. Kibéleljük vele a tortaforma alját.
  2. A túrót áttörjük és összekeverjük az édesítővel, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával. Hozzáadjuk folyamatos keverés mellett a felvert tejszínt.
  3. A zselatint 2 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük és lassan hozzákeverjük a túrós masszához, majd a kisebb darabokra vágott gyümölcsöket is beletesszük.
  4. A tortaformába lévő kekszes alapra öntjük a masszát és hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt a zselatin, feldiszítjük gyümölcsökkel.

Megjegyzés

Lányom egészsége miatt életmódváltásba kezdtünk, ez volt az első diabetikus tortám! - Piri Anyó

Ezek is érdekelhetnek

Friss