Elkészítése: A beáztatott, felmelegített zselatint visszahűtjük, belekeverjük a citromlét, és a glukononnal keményre vert tejszínhabhoz keverjük. A masszához a tojássárgákat, a vizet, a glukonont krémesre keverjük, a tojáshabokat keményre verjük, és a sütőporral összekevert liszttel óvatosan összekeverjük. Sütőpapírra kikenjük, 150 C-fokos sütőben 10–15 perc alatt megsütjük, még melegen konyharuhával feltekerjük. Ha a tészta kihűlt, a roládba belekenjük a krémet. Citromszeletekkel díszítjük.
100 g sütemény tartalma
energia: 1363 J (322 kcal),
szénhidrát 24 g (ebből szorbit 16 g),
fehérje 8 g,
zsír 22 g
A cukorbetegek a termék összes szénhidráttartalmának beszámításán kívül vegyék figyelembe: a fruktóz és a szorbit összesen 30 g lehet a napi megengedett szénhidrátfogyasztáson belül.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!