Ha rákeresünk arra, hogy vadász szelet, ne lepődjünk meg azon, hogy ilyen néven egy sült húsos fogást is találunk. Már az Opera-szelet esetében is láthattunk, hogy nemcsak desszert, hanem főétel is viselhet ugyanolyan nevet, miközben látszólag semmi közük nincs egymáshoz. A vadász szelet sütemény egy csokis-kókuszos csoda, amibe rum is kerül, ettől lesz ünnepi, nemcsak finom, de illatos is.

FOTÓ: MINDMEGETTE
Rum, kakaó és kókusz, ezektől lesz mennyei a vadász szelet
Egy többrétegű, krémes sütemény elkészítése sosem egyszerű, mármint időigényes, hiszen meg kell főzni a krémet, amit aztán hagyni kell kihűlni, a tésztalapokat egyesével sütjük, aztán az összeállítás után még pihentetni is kell az édességet, hogy összeálljon, a lapok megpuhuljanak és szépen lehessen szeletelni és tálalni a süteményt.

FOTÓ: MINDMEGETTE
Megéri azonban rászánni az időt, főleg ha köszöntőre, netán lakodalomra készülünk, a vadász szelet ugyanis a család új kedvence lesz, főleg ha amúgy is szeretik a rokonok a csokis sütiket. Farkasinszki Ildikó nemcsak a pontos receptet mutatja, hanem videón is elkészítette a vadász szeletet, így lépésről lépésre megnézhetitek a folyamatokat.
Hozzávalók a vadász szelet süteményhez:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 15 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 tk. szódabikarbóna
- 2 db tojás
- 3 ek. méz
- 10 dkg vaj
- 10 dkg tej
A csokis krémhez:
- 30 dkg tej
- 1 csomag csokis pudingpor
- 5 dkg étcsokoládé
- 3 ek. rum (vagy rumaroma)
- 12 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
A kókuszos krémhez:
- 35 dkg tej
- 1 csomag kókuszos pudingpor
- 4 dkg kókuszreszelék
- 12 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
A mázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 ek. étolaj
A legfinomabb szeletek, krémes és pudingos sütemények
Nem is gondolná az ember, hogy mennyi és mennyiféle szeletünk van. Itt van rögtön a rumos és habos Kata szelet, a meggyes-pudingos Jóság szelet, aminek az alja és a teteje is egy-egy réteg leveles tészta. A fantasztikus szelet diós és vaníliakrémes, az Opera-szelet pedig az igazi elegancia. A Lajcsi szelet, a piramisszelet, a mimóza szelet és a puncsszelet pedig igazi magyar klasszikus. Ez a felsorolás pedig közel sem teljes.















