A krémes sütemények a világ legjobbjai. Minél több rétegből és minél különbözőbb ízekből állnak, annál jobbak. Sokféle szeletet ismerünk, a többsége valamilyen keresztnevet visel, ez most azonban csak simán vadász szelet, amiben a kakaó, a csokoládé és a kókusz dominál.

Ha rákeresünk arra, hogy vadász szelet, ne lepődjünk meg azon, hogy ilyen néven egy sült húsos fogást is találunk. Már az Opera-szelet esetében is láthattunk, hogy nemcsak desszert, hanem főétel is viselhet ugyanolyan nevet, miközben látszólag semmi közük nincs egymáshoz. A vadász szelet sütemény egy csokis-kókuszos csoda, amibe rum is kerül, ettől lesz ünnepi, nemcsak finom, de illatos is.

Így készíti Farkasinszki Ildikó a vadász szeletet, a kakaós-kókuszos süteményt
Így készíti Farkasinszki Ildikó a vadász szeletet, a kakaós-kókuszos süteményt
FOTÓ: MINDMEGETTE

Rum, kakaó és kókusz, ezektől lesz mennyei a vadász szelet

Egy többrétegű, krémes sütemény elkészítése sosem egyszerű, mármint időigényes, hiszen meg kell főzni a krémet, amit aztán hagyni kell kihűlni, a tésztalapokat egyesével sütjük, aztán az összeállítás után még pihentetni is kell az édességet, hogy összeálljon, a lapok megpuhuljanak és szépen lehessen szeletelni és tálalni a süteményt.

Vadász szelet
Vadász szelet
FOTÓ: MINDMEGETTE

Megéri azonban rászánni az időt, főleg ha köszöntőre, netán lakodalomra készülünk, a vadász szelet ugyanis a család új kedvence lesz, főleg ha amúgy is szeretik a rokonok a csokis sütiket. Farkasinszki Ildikó nemcsak a pontos receptet mutatja, hanem videón is elkészítette a vadász szeletet, így lépésről lépésre megnézhetitek a folyamatokat.

Hozzávalók a vadász szelet süteményhez:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 15 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 3 ek. méz
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg tej

A csokis krémhez:

  • 30 dkg tej
  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 3 ek. rum (vagy rumaroma)
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor

A kókuszos krémhez:

  • 35 dkg tej
  • 1 csomag kókuszos pudingpor
  • 4 dkg kókuszreszelék
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor

A mázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek. étolaj

A legfinomabb szeletek, krémes és pudingos sütemények

Nem is gondolná az ember, hogy mennyi és mennyiféle szeletünk van. Itt van rögtön a rumos és habos Kata szelet, a meggyes-pudingos Jóság szelet, aminek az alja és a teteje is egy-egy réteg leveles tészta. A fantasztikus szelet diós és vaníliakrémes, az Opera-szelet pedig az igazi elegancia. A Lajcsi szelet, a piramisszelet, a mimóza szelet és a puncsszelet pedig igazi magyar klasszikus. Ez a felsorolás pedig közel sem teljes.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.