Ezt a desszertet a Kósa Kolos, a Mindmegette maestrójának nagymamája készítette egykoron, nyaranta gyakran került az unokák kezébe kis poharakba, tálkákba adagolva. Roppant egyszerű, nagyon kevés alapanyag kell hozzá, de a végeredmény valami elképesztően finom, friss és mennyei desszert. A titokkrém egy frissítő grízhab, ami nemcsak régen, de ma is megállja a helyét, főleg laktató és nehéz ebédek után esik nagyon jól ez az édes finomság!
A magyar gasztronómia, legfőképp a menzák egyik kultikus étele a tejbegríz, amihez szintén nem sok alapanyag kell, mégis fantasztikus a végeredmény. Egyszerű, de nagyszerű. Ez igaz teljes mértékben a titokkrémre, azaz a nagyiféle grízhabra is, aminek az elkészítését megoldhatjuk pusztán víz, búzadara, cukor és citrom felhasználásával. Ha citrom nem is, de a másik három összetevő szinte mindig, minden magyar háztartásban megtalálható.
Kósa Kolos nagymamája féltett receptjét készítette el videón, hogy megossza mindenkivel ezt a retró édességet, ezt az egyszerűen csodálatos receptet, ami szó szerint igazi ízutazás, mégpedig vissza az időben. Ajánljuk ezt a desszertet azoknak, akik már ismerték, de rég nem ették, és azoknak is, akik még soha nem kóstolták.
"A nagymamám mindig vaníliasodót készített hozzá, és így faltuk, de tökéletes gyümölccsel, vagy tehetünk rá kakaót, csokiforgácsot, vagy bármit, amit a citromos íz mellé gondolunk. Egy biztos, szinte mindenki imádni fogja, aki egyszer megkóstolja" – mondja a Mindmegette maestrója.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.