Omlós és diós a székely tészta, ha elkészíted, ez a sütemény lesz a család új kedvence

A székely tészta neve elsőre furcsának hangozhat, hiszen klasszikus értelemben vett, kifőtt tészta nincs benne, mint mondjuk a kálvinista mennyországban vagy a vargabélesben. A tészta itt magára a süteményre utal, ugyanis egyes vidékeken így nevezték a kevert süteménytől a piskótáig a hétvégente asztalra kerülő finom desszerteket. A székely tészta, vagy más néven székely szelet pedig egy olyan sütemény, amely igazán ünnepi, az íze pedig semmihez sem fogható.
A sütemény több rétegből áll. Az egyik egy omlós linzertészta, a másik egy diós piskóta (vagy egyes receptekben dióhab) és az egészet valamilyen savanykás lekvár (barack, áfonya vagy meggy) teszi teljessé. Farkasinszki Ildikó süticoach, a Mindmegette mastrója a Sütisuliban lépésről lépésre megmutatja a székely tészta receptjét. Ha még sosem hallottál róla, vagy ismered, de régen készítetted, akkor itt az idő megsütni!
Hozzávalók:
A linzertésztához:
A diós piskótához:
Az összeállításhoz:
A díszítéshez:
Elkészítés:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.