Íme az amerikai almás pite, az egyszerű és mennyei sütemény, ami bearanyozza a napodat

Az amerikai almás pite alapját ugyanúgy az omlót tészta adja, mint a többi pite esetében, ám ellentétben a nagyiféle, hagyományos almát pitékkel, a töltelékhez nem kell lereszelni az almát. Az almapucolást persze így sem ússzuk meg, ahogy a szeletelést sem, de megéri rászánni az időt az amerikai pite elkészítésére, a végeredmény ugyanis egy rendkívül ízletes, omlós és kissé fanyar, de mégis édes sütemény, amit akár vaníliafagyival is kínálhatunk!
Farkasinszki Ildikó süticoach, a Mindmegette maestrója és a Sütisuli vezetője ezúttal a szép, rácsos tetejű, aranybarnára sült amerikai almás pite receptjét mutatja meg videón. Szerencsére alma mindig akad a boltok polcain, így ez a sütemény nincs évszakhoz vagy gyümölcsszezonhoz kötve, bármikor elkészíthető, sőt akár az utolsó pillanatban is összedobható, hiszen a szükséges alapanyagok jelentős része minden háztartásban megtalálható.
Az amerikai almás pite tehát legfőképp a töltelékben tér el a hagyományos almás süteményektől, a tetejére kerülő tészta pedig nemcsak a felvert tojástól, hanem az ebbe kevert kevés tejtől is lesz szép aranybarna. Ildikó ugyanis a kihabosított tojásba öntött egy kevés tejet is, és ezzel a keverékkel kente le a pite tetejét, így lett az sütés után gyönyörű aranybarna.
Hozzávalók az amerikai almás pitéhez:
Az omlós tésztához:
A töltelékhez:
A lekenéshez:
Elkészítés:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.