A forró levegős sütők egyik legnagyobb előnye, hogy kevesebb olaj felhasználásával készíthetünk benne belül puha, kívül ropogós ételeket, miközben a sütési idő is jelentősen lerövidül. Emellett egyenletes hőeloszlást biztosít, így számos sütemény és péksütemény, például a húsvéti kalács elkészítésére is alkalmas.
A húsvéti kalács hagyománya évszázadokra nyúlik vissza, és szinte minden ország gasztronómiájában megtalálható valamilyen változatban. Magyarországon is az ünnepi menü elengedhetetlen része: sós édes verzióban is igen népszerű, gyakran sonka, tojás és torma mellé kínálják. A kalács az ünnep szimbólumává vált, hiszen a bőséget és a megújulást jelképezi. Közkedvelt a klasszikus, fonott változata, de kerek vagy hosszúkás formában, mazsolával töltve vagy csokisan, sőt, különleges verziókban is gyakran kerül az asztalra. Egyvalami azonban mindegyikben közös: puha és foszlós kelt tésztából készülnek.
És hogy miért érdemes air fryerben készíteni? A forró levegő egyenletes keringése miatt a tészta szépen felemelkedik, és a külseje aranybarnára sül anélkül, hogy kiszáradna. Ettől ellenállhatatlanul puha és foszlós lesz a végeredmény. Gábor, a házi pék a Facebook-oldalán közzé is tette a saját receptjét, amit akár már a hétvégén ki is próbálhattok, hogy húsvétra már tényleg tökéletes legyen a végeredmény.
Ha hagyományos sütőben készítjük el a kalácsot, akkor a 180 fokra előmelegített készülékben alsó-felső sütési módban kell sütni 10 percig, majd 165 fokon további 20 percig.
Gábor, a házi pék az elkészítést lépésről lépésre is megmutatja videójában, és extra tippeket is ad, sőt, a fonásban is segít.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.