Desszert

Édes álom ez a desszert, az epres-túrókrémes papucs percek alatt elkészíthető

A kész leveles tészta az élelmiszeripar egyik legnagyszerűbb találmánya, és aki kitalálta, hogy már ne csak fagyasztva és egy tömbben, hanem előre kinyújtva, feltekerve és hűtött formában árulják, az csodás ember. A leveles tészta az alapja ennek az epres süteménynek, ami pillanatok alatt elkészül, édes, krémes és ropogós, egyszerűen ellenállhatatlan.

Az eper a nyár egyik leginkább kedvelt gyümölcse, amiből ha sikerül édes szemeket kiválogatni, akkor mámorító érzés azokat elfalatozni ebéd után. Az eper azonban nemcsak önmagában lehet desszert, hanem lehet a sütemények, levesek hozzávalója is, készülhet belőle epres pite, eperkrémes piskótatekercs, pohárkrém, krémleves és persze lekvár is. Az epres sütemények sora végtelen, mi most egy egyszerű és gyors receptet hoztunk.

Gyors epres sütemény, ez az epres-túrókrémes papucs receptje
Gyors epres sütemény, ez az epres-túrókrémes papucs receptje
FOTÓ: MINDMEGETTE

Leveles tésztás papucs, a gyors és egyszerű epres sütemény receptje

A leveles tésztát házilag is elkészíthetjük, Farkasinszki Ildikó süticoach, a Mindmegette maestrója a Sütisuliban már többször is megmutatta, hogyan lesz tökéletes a házi croissant alapja. Ha azonban gyorsan szeretnénk valami finomat összedobni, akkor a fagyasztott, de még inkább a hűtött leveles tészta fog minket kihúzni a csávából.

A boltokban megvehető, előre kinyújtott, sütőpapírral együtt feltekert hűtött leveles tészta hatalmas találmány, édes és sós fogások egyaránt készíthetők belőle. Az epres-túrókrémes papucs alapja simán lehet ez a tészta! Mutatós és persze nagyon finom, hiszen a töltelék édesen krémes, míg a tésztaalap ropogósra sül, a kettő textúra együtt pedig igazán csodás élményt nyújt. A koronát pedig az eper teszi fel a süteményre.

Hozzávalók:

  • 11 dkg krémsajt (szobahőmérsékletű)
  • 3,5 dkg cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek. ricotta
  • 1 csipet só
  • pár csepp vaníliaaroma
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 marék friss eper

Elkészítés:

  1. Az epres-túrókrémes papucs elkészítéséhez elsőként a krémet keverjük ki. Ehhez a krémsajtot alaposan elkeverjük a cukorral. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját, a ricottát, a sót és a vaníliaaromát is, majd simára keverjük az egészet.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe kitekerjük a leveles tésztát, aztán nyolcfelé vágjuk. A négyzetek szélétől kb. 1 cm-re bemetsszük a tésztát.
  3. A négyzetek közepébe belekanalazunk egy kevés túrókrémes tölteléket, majd egy félbevágott friss epret helyezünk rá. Ekkor betesszük az előkészített papucsokat 15 percre a hűtőbe.
  4. A pihentetést követően a sütemények szélei megkenjük a felvert tojással, végül pedig a 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.