Az eper a nyár egyik leginkább kedvelt gyümölcse, amiből ha sikerül édes szemeket kiválogatni, akkor mámorító érzés azokat elfalatozni ebéd után. Az eper azonban nemcsak önmagában lehet desszert, hanem lehet a sütemények, levesek hozzávalója is, készülhet belőle epres pite, eperkrémes piskótatekercs, pohárkrém, krémleves és persze lekvár is. Az epres sütemények sora végtelen, mi most egy egyszerű és gyors receptet hoztunk.
A leveles tésztát házilag is elkészíthetjük, Farkasinszki Ildikó süticoach, a Mindmegette maestrója a Sütisuliban már többször is megmutatta, hogyan lesz tökéletes a házi croissant alapja. Ha azonban gyorsan szeretnénk valami finomat összedobni, akkor a fagyasztott, de még inkább a hűtött leveles tészta fog minket kihúzni a csávából.
A boltokban megvehető, előre kinyújtott, sütőpapírral együtt feltekert hűtött leveles tészta hatalmas találmány, édes és sós fogások egyaránt készíthetők belőle. Az epres-túrókrémes papucs alapja simán lehet ez a tészta! Mutatós és persze nagyon finom, hiszen a töltelék édesen krémes, míg a tésztaalap ropogósra sül, a kettő textúra együtt pedig igazán csodás élményt nyújt. A koronát pedig az eper teszi fel a süteményre.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.