Az omlós tészta receptje egyszerű, vagyis annak tűnik. Ha szigorúan az alapreceptet vesszük, akkor nem kell bele semmi más, csak liszt, valamilyen zsiradék és hideg víz. A magyar családok mindegyikének megvan azonban a saját, bevált, a nagymamától örökölt receptje, és így számtalan változata létezik az omlós tésztának. Az epres pitéhez mi a legegyszerűbb verziót használtuk.
A két rész liszt, egy rész zsiradék arányát ha tartjuk, mindig szuper lesz az omlós tészta. Sokan tesznek bele tojást vagy tojássárgáját, cukrot, lágy zsiradékot (azaz tejfölt vagy joghurtot) és sütőport is, viszont ezekre nem feltétlenül van szükség. Az omlós tészta akkor is tökéletes lesz, ha lisztet, zsír vagy vajat és jeges vizet teszünk bele, a lényeg, hogy minden alapanyag hideg legyen és gyorsan dolgozzuk össze azokat, különben rágós lesz a tészta.
Hozzávalók az epres rácsos pitéhez:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.