Az alma mindig szezonális, ezért bármikor süthető belőle valami finom desszert. Legyen szó almás pitéről vagy almás krémesről, ez a gyümölcs mindig nyerő, és persze gyors és egyszerű választás. Az alma ráadásul azért is jó, mivel a kevert tésztákat szaftossá és puhává teszi, így bíztosan nem lesz száraz a sütemény. Remekül passzol például diós muffinhoz, aminek az almától habkönnyű lesz a tésztája! Az alma emellett sütés nélküli desszertekhez is passzol, készíthetünk kekszes-krémes finomságot, vagy akár csokiba mártott almát is!
A csokiba mártott alma ráadásul olyan édesség, amit a gyerekkel együtt is el lehet készíteni. Remek játék, hiszen a gyerekek maguk választhatják ki, mit szórnak a hurkapálcára vagy húsnyársra tűzött almaszeletekre. Kerülhet rá sópehely, darált dió, mandula vagy akár pisztácia is, sőt aszalt gyümölcsökkel, mazsolával, áfonyával vagy felkockázott datolyával is dekorálhatjuk ezt az egyszerű és gyorsan elkészülő desszertet. Akár ebéd után, akár uzsonnára is szuper választás. A recept ráadásul tényleg pofonegyszerű és alig három-négy dolog kell csak hozzá!
Hozzávalók:
A díszítéshez:
Elkészítés:
Borítókép: Mindmegette
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.