Desszert

Belül szaftos, kívül pedig ropogós a croissant-felfújt, az édes mennyország

Akár maradékmentésre is jó, de gyors édességnek is kiváló a croissant-felfújt, ami annyira finom, hogy egy szelettel nem is lesz belőle elég. A croissant-felfújt ízvilágában kicsit olyan, mint a pekándiós párna, így aki azt szereti, annak ezt is muszáj megkóstolnia.

A croissant sokak kedvenc péksüteménye, amit annak ellenére is lehet szendvicsalapként használni, ha esetleg édes a tésztája. Nemcsak pékáruként imádjuk, hanem tízóraiként vagy uzsonnaként is szeretjük a töltött változatokat, melyek közül talán nem is kérdés, hogy a kakaókrémes a nyerő. Használhatjuk ezeket a töltött verziókat is, de mi most a simából készítettünk mennyeien édes desszertet, croissant-felfújtat.

Croissant-felfújt receptje
Croissant-felfújt receptje
FOTÓ: MÓRICZ ISTVÁN / MINDMEGETTE

A croissant-felfújt olyan, mint a pekándiós párna

A pekándiós párna az Aldi egyik népszerű, helyben sütött édes pékáruja, szerintünk annak az ízvilágát idézi ez a croissant-felfújt, amit ha valaki egyszer megkóstol, biztos, hogy elkéri a receptjét. Édes és ragacsos, belül puha, szaftos és krémes, míg a teteje ropog, egyszerűen tökéletes a textúrák játéka. A tálaláskor még meglocsolhatjuk juharsziruppal, mézzel vagy karamellöntettel is, de ezzel csak azok kísérletezzenek, akik igazán édesen szeretik. Igazán édesen.

A croissant-felfújt gyorsan elkészíthető, és maradékmentésre is tökéletes. Kenyérből és kifliből gyakran készítünk felfújtat vagy pudingot, épp ezért az édes croissant-ból csakis még finomabb desszert születhet. A karikára vágott croissant-szeleteket egy olyan tojásos-tejszínes keverékkel öntöttük le, amibe citromhéj, fahéj és vaníliaaroma is került, ezek együttesen adják a fantasztikus ízt ebben a süteményben. Kezdők is bátran elkészíthetik, hatalmas sikert fognak vele aratni!

Hozzávalók a croissant-felfújthoz:

  • vaj
  • 4 db töltetlen croissant
  • 3 db tojás
  • ½ db citrom reszelt héja
  • 10 dkg barna cukor
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. vaníliaaroma
  • 2 dl zsíros tejszín
  • szeletelt mandula

Croissant házilag? Nem egyszerű, de nem is lehetetlen!

Az egyik kedvelt édes pékáru, a croissant otthon is elkészíthető. Ehhez használhatunk bolti leveles tésztát, így villámgyors és finom lesz a kész péksüti, amit készíthetünk édesen, de akár sósan is, sajttal és sonkával. Aki szeretné próbára tenni magát, az készítse el házi leveles tésztából, na ez lesz ám a kihívás! Legyen az sima, vagy élesztős leveles tészta, ez már profi szint, amihez remek receptre és videós segítségre is szükség lesz.

Farkasinszki Ildikó süticoach, a Mindmegette maestrója videón mutatja a croissant receptjét.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.