Az almás kevert süti az egyik legegyszerűbb és legfinomabb házi sütemény, amit bárki könnyedén elkészíthet. Nem igényel sem bonyolult előkészületet, sem különleges alapanyagokat – elég egy pár darab lédús alma, néhány minden konyhában megtaláható alapanyag, és pillanatok alatt friss, illatos sütemény kerülhet az asztalra. A tésztát az alma szaftossá, könnyűvé és puha állagúvá varázsolja, ami még másnap is finom – feltéve, ha marad.

Miért az alma?
Az alma nemcsak finom, de egészséges is: magas rosttartalmának köszönhetően jót tesz az emésztésnek, C-vitaminban gazdag, és természetes édességével sokszor kevesebb hozzáadott cukorra van szükség a süteményekben. Éppen ezért ideális alapanyag a sütéshez – jól bírja a hőt, nem esik szét, hanem szaftossá teszi a tésztát, így a süti másnap is ugyanolyan ízletes marad.
Miért az almás kevert süti?
Ez a sütemény jó választás hétköznapi nassolnivalónak, vendégvárónak vagy akár a családi ebéd lezárásaként. Egyszerű, házias, mégis mindig nagy sikert arat – egy szelet almás kevert süti mellé elég egy csésze tea vagy kávé, és máris teljes a meghitt hangulat.
Az almás kevert süti hozzávalói:
- 45 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 db tojás
- 1 dl olaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom
- 2-3 evőkanál fahéj
- 70 dkg reszelt alma
- 10 dkg dió
Elkészítése:
(Kiemelt fotó: Mindmegette)















