A franciák palacsintája, a crepes, sok tojással és tejszínnel készül, és hagyományosan nagyon vékony.
Tipp: Kézi habverővel verj fel 5 db szoba-hőmérsékletű tojást, 120 g lisztet és 1 csipet sót, majd adj hozzá 150-150 ml főzőtejszínt és tejet. Szűrőn öntsd át egy tálba, és keverj bele 3 ek megolvasztott, de már kihűlt vajat. Hagyd állni 1 órán át, aztán forró, kivajazott serpenyőben süss a tésztából nagyon vékony korongokat. Kínáld habtejszínnel és citromszósszal vagy csokoládéöntettel.
Az ottani palacsinta titka a sütőpor, ettől lesz ugyanis duci a tésztája.
Tipp: Adj 300 g liszthez 1 tasak sütőport, 1 csipet só, 3 tk kristálycukrot és 1 db tojást, majd lazítsd 250 ml tejjel és 50 g olvasztott vajjal. Dolgozd össze, és a tömör tésztából süss 10-12 cm átmérőjű korongokat olajjal kikent serpenyőben. Az amerikaiak juharsziruppal leöntve fogyasztják, de lekvárral megkenve vagy porcukorral megszórva is kiadós és ízletes reggeli.
Mi, magyarok, a közepesen vastag tésztájú változatot szeretjük, a nagymama baracklekvárjával, kakaóval vagy éppen édes túróval megtöltve.
Tipp: Az alaprecept szerint keverj ki 200 g lisztet 350 ml tejjel, 2 db tojással, 2 ek étolajjal és egy löttyintés ásványvízzel. Adj hozzá 1 csipet sót, tedd a hűtőbe 2-3 órára, majd olajozott serpenyőben süsd ki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.