Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Puncstorta  recept
Puncstorta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Számos variációja létezik, és mindegyik nagyon finom. Érdemes a jól ismert változatot kicsit megbolondítani, vagy kipróbálni valami újat!

Francia módra

A franciák palacsintája, a crepes, sok tojással és tejszínnel készül, és hagyományosan nagyon vékony.

Tipp: Kézi habverővel verj fel 5 db szoba-hőmérsékletű tojást, 120 g lisztet és 1 csipet sót, majd adj hozzá 150-150 ml főzőtejszínt és tejet. Szűrőn öntsd át egy tálba, és keverj bele 3 ek megolvasztott, de már kihűlt vajat. Hagyd állni 1 órán át, aztán forró, kivajazott serpenyőben süss a tésztából nagyon vékony korongokat. Kínáld habtejszínnel és citromszósszal vagy csokoládéöntettel.

Ahogy Amerikában készítik

Az ottani palacsinta titka a sütőpor, ettől lesz ugyanis duci a tésztája.

Tipp: Adj 300 g liszthez 1 tasak sütőport, 1 csipet só, 3 tk kristálycukrot és 1 db tojást, majd lazítsd 250 ml tejjel és 50 g olvasztott vajjal. Dolgozd össze, és a tömör tésztából süss 10-12 cm átmérőjű korongokat olajjal kikent serpenyőben. Az amerikaiak juharsziruppal leöntve fogyasztják, de lekvárral megkenve vagy porcukorral megszórva is kiadós és ízletes reggeli.

A hazai változat

Mi, magyarok, a közepesen vastag tésztájú változatot szeretjük, a nagymama baracklekvárjával, kakaóval vagy éppen édes túróval megtöltve.

Tipp: Az alaprecept szerint keverj ki 200 g lisztet 350 ml tejjel, 2 db tojással, 2 ek étolajjal és egy löttyintés ásványvízzel. Adj hozzá 1 csipet sót, tedd a hűtőbe 2-3 órára, majd olajozott serpenyőben süsd ki.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.