Desszert

Ez a 10 perces almás süti menti meg a napodat – egyszerű, gyors és ellenállhatatlan!

Az alma az ősz egyik legnagyobb ajándéka. Az ízletes, zamatos gyümölcsöt számtalan módon felhasználhatjuk a konyhában. Ha egy igazán gyors, egyszerű és ínycsiklandó édességre vágysz, akkor ez a 10 perces almás sütemény tökéletes választás lehet! Csak néhány hozzávalóra lesz szükséged, és rövid időn belül már élvezheted is az illatos, meleg finomságot.


Amikor kevés időd van, de szeretnél valami finom desszertet varázsolni az asztalra, nincs is jobb választás, mint egy gyors almás süti. Ez a recept nemcsak a gyorsaságával nyer meg, hanem az egyszerűségében rejlő varázslattal is. Olyan alapanyagokból készül, amelyek általában minden háztartásban megtalálhatók, így különösebb bevásárlásra sincs szükség. Ráadásul a hosszas kelesztést, vagy a bonyolult előkészületeket is elfelejtheted – ez a sütemény szó szerint pillanatok alatt az asztalra kerülhet.

10 perces almás süti
Villámgyors almás süti
/FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Szupergyors almás süti

Ez a 10 perces almás sütemény nem csak a rohanós hétköznapok megmentője lehet, hanem egy gyorsan összedobható finomság, ha váratlan vendégek érkeznek, vagy csak egyszerűen valami házi sütire vágyik a család. Illata miatt már a sütőből kivéve is igazi nosztalgikus hangulatot teremt, felidézve a nagymamák konyháját és a régi idők egyszerű, de annál ízletesebb desszertjeit. Akár önmagában, akár egy kevés porcukorra megszórva garantáltan sikert arat! Ha most kísérleteznél először az almás sütemények világában, ez a recept a tökéletes belépő lehet. Most pedig jöjjön maga a recept, amelyet egyszer kipróbálva biztosan állandó vendég lesz az otthoni konyhában.

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 1 mk. vaníliakivonat
  • 1 csipet só
  • 3 ek. cukor
  • 3 ek. olaj
  • 2 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 0,8 dkg sütőpor
  • 1 db alma
  • ízlés szerint porcukor a tetejére

Elkészítés:

  1. A tojást felütjük egy tálba, majd hozzáadunk pár csepp vaníliakivonatot és egy csipet sót, majd a cukor hozzáadásával addig keverjük, amíg világos és habos állagot nem kapunk. Ha ezzel elkészültünk, mehet hozzá az olaj és a tej, aztán alaposan összekeverjük.
  2. A lisztet és a sütőport összeszitáljuk, és hozzáadjuk a masszához. Addig keverjük, míg sima és csomómentes nem lesz.
  3. A meghámozott almát lereszeljük, és a sima, csomómentes tésztához adjuk. Keverünk rajta egyet, majd egy enyhén kivajazott, közepes lángon előmelegített serpenyőbe öntjük kis köröket formázva.
  4. Nagyjából 2-3 percig sütjük az almás sütik mindkét oldalát, vagy amíg aranybarna nem lesz. Porcukorral meghintve tálaljuk.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.