Amikor kevés időd van, de szeretnél valami finom desszertet varázsolni az asztalra, nincs is jobb választás, mint egy gyors almás süti. Ez a recept nemcsak a gyorsaságával nyer meg, hanem az egyszerűségében rejlő varázslattal is. Olyan alapanyagokból készül, amelyek általában minden háztartásban megtalálhatók, így különösebb bevásárlásra sincs szükség. Ráadásul a hosszas kelesztést, vagy a bonyolult előkészületeket is elfelejtheted – ez a sütemény szó szerint pillanatok alatt az asztalra kerülhet.

/FOTÓ: SHUTTERSTOCK
Szupergyors almás süti
Ez a 10 perces almás sütemény nem csak a rohanós hétköznapok megmentője lehet, hanem egy gyorsan összedobható finomság, ha váratlan vendégek érkeznek, vagy csak egyszerűen valami házi sütire vágyik a család. Illata miatt már a sütőből kivéve is igazi nosztalgikus hangulatot teremt, felidézve a nagymamák konyháját és a régi idők egyszerű, de annál ízletesebb desszertjeit. Akár önmagában, akár egy kevés porcukorra megszórva garantáltan sikert arat! Ha most kísérleteznél először az almás sütemények világában, ez a recept a tökéletes belépő lehet. Most pedig jöjjön maga a recept, amelyet egyszer kipróbálva biztosan állandó vendég lesz az otthoni konyhában.
Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 1 mk. vaníliakivonat
- 1 csipet só
- 3 ek. cukor
- 3 ek. olaj
- 2 dl tej
- 20 dkg liszt
- 0,8 dkg sütőpor
- 1 db alma
- ízlés szerint porcukor a tetejére
Elkészítés:
- A tojást felütjük egy tálba, majd hozzáadunk pár csepp vaníliakivonatot és egy csipet sót, majd a cukor hozzáadásával addig keverjük, amíg világos és habos állagot nem kapunk. Ha ezzel elkészültünk, mehet hozzá az olaj és a tej, aztán alaposan összekeverjük.
- A lisztet és a sütőport összeszitáljuk, és hozzáadjuk a masszához. Addig keverjük, míg sima és csomómentes nem lesz.
- A meghámozott almát lereszeljük, és a sima, csomómentes tésztához adjuk. Keverünk rajta egyet, majd egy enyhén kivajazott, közepes lángon előmelegített serpenyőbe öntjük kis köröket formázva.
- Nagyjából 2-3 percig sütjük az almás sütik mindkét oldalát, vagy amíg aranybarna nem lesz. Porcukorral meghintve tálaljuk.














