Elkészítés: 170 fokra előmelegítjük a sütőt, a tortaformát kivajazzuk. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, darált mandulát és a sót összekeverjük. Robotgéppel habosra keverjük a vajat, a cukrot és a vaníliaaromát, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, habosra kikeverjük, majd a száraz hozzávalókat hozzáadjuk. Belerakjuk a gyümölcsöket (a cseresznyét félbevágva), a citromhéjat és -levet, majd a formába simítjuk. Kicsit ragadós tésztát kapunk, kanállal simítsuk el a formában. Kirakjuk a tiszított mandulával, megkenjük a tojásfehérjével. 1 órán át sütjük, majd a hőfokot 150 fokra mérsékeljük, és további 40 percet sütjük (tűpróba kell!!). A formában ezután kb. fél órig hagyjuk hűlni, akkor kivehetjük.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre