Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dédi csokitortája

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 26 cm-es tortához:
  • A tésztához:
  • 5 kisebb tojás (nagyobb méretből csak 4 tojás kell)
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 15 dkg olaj
  • 15 dkg ét főzőcsokoládé
  • 2 dl tej
  • A glazúrhoz:
  • 15 dkg főzőcsokoládé
  • 8 dkg vaj
  • valamint baracklekvár (vagy amilyen otthon van, de nekem barackkal ízlik a legjobban), mennyisége ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet a sütőporral jól öszzekeverjük.

A főzőcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk.

A tojásfehérjét keményre felverjük.

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Az olajat, a folyékony csokoládét, a tejet és a liszt felét lassan hozzáadjuk a masszához. A maradék lisztet és a felvert tojásfehérjét felváltva hozzáadagoljuk, és egy főzőkanál segítségével csomómentesre keverjük (addig, hogy ne látszódjon több tojásfehérje).

Kikent tortaformába öntjük (a massza elég híg-folyékony!). Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 1 óra 10 percet sütjük. Fél óra sütés után a sütési hőmérsékletet 150 fokra redukáljuk.

Miután a torta kihűlt (érdemes rácsra tenni), kettévágjuk, és baracklekvárral megkenjük.

A glazúrhoz az étcsokoládét és a vajat vizgőz felett felolvasztjuk, és a tortára öntjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss