Elkészítés: A cukrot a tojással és a reszelt citromhéjjal robotgéppel habosra keverjük. Hozzáadjuk a 1,5 dl lisztet, majd az egészet sütőpapírral bélelt tortasütőbe öntjük. Meghintjük durvára őrölt dióval, rátesszük a szeletelt almát, majd bőven meghintjük kristálycukorral, erre 5 dkg vajat szeletelünk, hogy egyenletesen beterítse a cukrot. Előmelegített sütőben 20 percig nagy lángon, majd ezt követően 20 percig mérsékeltebb lángon sütjük. Tűpróba után fogyasztható. A vajjal sült cukor finom, ropogós mázat képez a süti tetején. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre