Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Debrecenis-paradicsomos tésztasaláta

30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

  1. A kolbászt felkarikázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük, a paradicsomot felszeleteljük.
  2. Egy serpenyőben megpirítjuk a kolbászkarikákat, majd hozzáadjuk a köménymagot, a vékonyan felszeletel chilit (vagy chilikrémet) és az apróra vágott fokhagymát. Keverjük alaposan össze, és pirítsuk együtt még pár percig.
  3. Ezután ízlés szerint megsózzuk, megszórjuk a fűszerekkel, hozzáadjuk a mustárt és a tejszínt, és  besűrítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és a frissen szedett, apróra vágott bazsalikomot. Összefőzzük, majd hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot. Lehúzzuk a tűzről, majd lefedjük, hogy a paradicsom kellően megpuhuljon, de ne essen szét.
  4. Közben enyhén sós vízben kifőzzük tésztát, leszűrjük, és hozzáöntjük a kolbászos-tejszínes-paradicsomos szószhoz, és óvatosan összeforgatjuk.
  5. Az elkészült tésztasalátát melegen tálaljuk. Tálaláskor a tányérokba szedett tésztát, ízlés szerint további reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss