Debreceni tokány egyszerűen

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 fej hagyma
  • zsír vagy olaj
  • 80 dkg sertés lapocka
  • 1 tk só
  • bors
  • 2 tk piros paprika
  • őrölt köménymag
  • 2-3 db babérlevél
  • 25 dkg debreceni kolbász (GM)

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megpároljuk, majd rádobjuk a csíkokra vágott húst is, sózzuk, borsozzuk, és fehéredésig kevergetve pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával és köménymaggal, és tehetünk bele, 2-3 babérlevelet is. Kb 1 dl vizet öntünk rá és lefedve, olykor megkevergetve, puhára főzzük, ha szükséges, kevés vizet öntsünk alá.
  2. Amikor a hús már félpuha, hozzáadjuk a bőrétől megfosztott, csíkokra vágott debrecenit is és összeforraljuk. Én rizzsel, és savanyúsággal kínáltam.

13 TUTI TOKÁNYRECEPT, AMIT IMÁDNI FOG A CSALÁD! >>>

15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>> 

13 SZAFTOS RAGU, AMIT IMÁDUNK TUNKOLNI! >>> 

Megjegyzés

Mivel gluténmentesen étkezünk, nekem figyelnem kellett arra is, hogy a kolbász gluténmentes legyen. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss