Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Debreceni mézeskalács

MME MME

Elkészítés

  1. A lisztet  összekeverjük a fűszerekkel és a sütőporral. Egy másik tálban habosra keverjük a tojásokat a porcukorral, majd  hozzáadjuk a meglangyosított mézet, és a fűszeres lisztet. Alaposan összedolgozzuk, majd sima tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva 15 percre a hűtőbe tesszük.
  2. Kivesszük a hűtőből, és lisztezett deszkán 7-8 mm vastagra nyújtjuk. Tetszőleges formákat szúrunk ki belőle, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket, és 180 fokra előmelegített sütőben 7-8 perc alatt készre sütjük. Kivesszük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A mázhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben több részletben beleszórjuk a porcukrot. Az így kapott masszát habzsákba töltjük, és tetszés szerint kidíszítjük vele a mézeskalácsokat. Hagyjuk megdermedni, vagy 70 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 30 percre.

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A CUKORMÁZ: 8 ISTENI RECEPT + 5 PROFI TIPP >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss