A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és beáztatjuk a mazsolát egy kevés vízbe.
Felfuttatjuk a meglangyosított tejbe morzsolt élesztőt 1 ek liszttel együtt, és az elvegyített lisztekhez adjuk.
Összedolgozzuk a felolvasztott, de már nem meleg vajjal, a tojássárgájákkal, a cukorral, egy csipetnyi sóval és a vanília kikapart magjaival, majd beleforgatjuk a lecsepegtetett mazsolát és a durvára reszelt csokoládét.
A tésztát kikent, belisztezett koszorú- vagy kuglófformában kb. 50 percig kelesztjük, majd kb. 45 percig sütjük.
Ha nagyon pirulna a teteje, letakarhatjuk alufóliával.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Végül pár perc hűlés után rácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.