Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Deák-kuglóf

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és beáztatjuk a mazsolát egy kevés vízbe.
  2. Felfuttatjuk a meglangyosított tejbe morzsolt élesztőt 1 ek liszttel együtt, és az elvegyített lisztekhez adjuk.
  3. Összedolgozzuk a felolvasztott, de már nem meleg vajjal, a tojássárgájákkal, a cukorral, egy csipetnyi sóval és a vanília kikapart magjaival, majd beleforgatjuk a lecsepegtetett mazsolát és a durvára reszelt csokoládét.
  4. A tésztát kikent, belisztezett koszorú- vagy kuglófformában kb. 50 percig kelesztjük, majd kb. 45 percig sütjük.
  5. Ha nagyon pirulna a teteje, letakarhatjuk alufóliával.
  6. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Végül pár perc hűlés után rácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral meghintve tálaljuk.

POFONEGYSZERŰ KUGLÓF >>>

KUGLÓF ALMADARABOKKAL ÉS TOJÁSLIKŐRREL>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss