Elkészítés: A datolyát vízzel leöblítjük, kimagvaljuk és hosszában negyedeljük.
Egy lábasban kevés sóval vizet forralunk, és a megtisztított, karikára vágott vöröshagymát 1 percig puhítjuk a forrásban lévő vízben. A vizet leszűrjük, majd jéghideg vízzel leöblítjük a hagymát, papírtörlőre szedve jól lecsepegtetjük.
Salátatálon rétegezzük a datolyát és a vöröshagymát, majd rászórjuk az apróra morzsolt chilipaprikát. A kissé megmelegített ecetben feloldjuk a cukrot, és a salátára öntjük a salátalét, mellyel legalább 1/2 órát érleljük.
Salátaágyon lucernacsírával díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre