Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Datolyás trüffel (mindenmentesen)

45 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • 50 g datolya
  • 30 g csokoládés fehérjepor
  • 50 g török mogyoró
  • 50 g zabpehely
  • 50 g mogyoró vaj
  • fél teáskanál fahéj
  • A beforgatáshoz:
  • kakaópor
  • kókuszreszelék

Elkészítés

  1. Késes aprítóval daráljuk le a mogyorót és a zabpelyhet. Adjuk hozzá a fehérjét, és a fahéjat is.Keverjük össze. A datolyát öntsük le forró vízzel és hagyjuk puhulni. Öntsük le róla a vizet és késes aprítóban zúzzuk pépesre. A datolyapépet és a szárazanyagokat keverjük, gyúrjuk alaposan össze, míg egy szilárdabb, massza keletkezik. A kész masszából kézzel apró golyókat formázunk, majd megforgatjuk kakaóporban és/vagy kókuszreszelékben Tegyük be egy kis időre a hűtőbe, amíg megszilárdul. Gasztro ajándéknak is tökéletes.

Ezek is érdekelhetnek

Friss