hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Reggeli energiabomba: datolyás tejturmix

15 perc
egyszerű
olcsó
1 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandula héját, forró víz segítségével eltávolítjuk. A tejet egy egy kis edényben felmelegítjük, beletesszük a datolyát, a mandulát és a fűszereket.
  2. Felforraljuk, és kis lángon kb. 5-10 percig főzzük, majd, még melegen összeturmixoljuk, és már fogyaszthatjuk is.

    Ha érzékeny a gyomrunk, előző este a mandulát és a datolyát is beáztathatjuk, így reggel a mandula héját könnyedén eltávolíthatjuk.

 

Megjegyzés

A tej sajnos ma nagyon vitatott élelmiszer és tervezek is írni egy cikket az ájurvéda szemszögéből e tejfogyasztás kérdéséről. A tehén tej valóban az egyik legfontosabb táplálék és a fiatalság, életerő és a tiszta tudathoz szinte nélkülözhetetlen az ájruvéda ősi tanítása szerint. A probléma azzal van, hogy mit nevezünk tejnek, hogyan kell elkészíteni és hogyan, milyen ételkombinációkban lehet csak fogyasztani ahhoz, hogy valóban ne ártson. Az első lépés, hogy nem homogenizált, nem ultra pasztörizált, friss, bio tehén tejet használj. Tejet csak magában vagy édesen, illetve gabonával fogyassz - pl. tejbegríz:). A tejet ne fogyaszd együtt, sós ételekkel, hússal, tojással, joghurttal, túróval, mert ha így teszel a tej méreggé válik a szervezetedben. A tej emésztését pedig a megfelelő fűszerekkel tudod elősegíteni. Ez a tejes ital kiváló napindító energiabomba és nagyon finom. Az édesség iránti vágyat is jól csillapítja. - vitaik

Ezek is érdekelhetnek

Friss