Elkészítés: A tészta alapanyagait összegyúrjuk. A fűszerezés miatt érdemes kóstolgatni. Akkor jó, ha kiérezzük az ánizs ízét. Kb. 20 percig állni hagyjuk.
A datolyát egy kevés olajjal mikróban megmelegítjük, majd ízlés szerint fahéjjal együtt pépes állagúra turmixoljuk.
A tésztából golyókat formálunk, majd ujjal kinyomkodjuk a közepét (gödröt készítünk a közepére), megtöltjük datolyával, majd újra gömböt formálva belőle összezárjuk. Ezután a kapott kis gömböket összelapítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre