Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Datolyás süti

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 75 dkg margarin
  • 1 kg búzadara
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 3 teáskanál ánizs
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg kimagozott datolya (3 tálca)
  • olaj
  • fahéj

Elkészítés

Elkészítés: A tészta alapanyagait összegyúrjuk. A fűszerezés miatt érdemes kóstolgatni. Akkor jó, ha kiérezzük az ánizs ízét. Kb. 20 percig állni hagyjuk.

A datolyát egy kevés olajjal mikróban megmelegítjük, majd ízlés szerint fahéjjal együtt pépes állagúra turmixoljuk.

A tésztából golyókat formálunk, majd ujjal kinyomkodjuk a közepét (gödröt készítünk a közepére), megtöltjük datolyával, majd újra gömböt formálva belőle összezárjuk. Ezután a kapott kis gömböket összelapítjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

A képen látható minta egy alul zárt forma használatával készült. Ebből a mennyiségből kb. 40 db lesz. Zárt dobozban sokáig eláll, bár a tapasztalatok alapján igen hamar elfogy. - Nouraa

Ezek is érdekelhetnek

Friss