hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Datolyás-narancsos sült kacsacomb

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kacsacombok bőrét bevagdossuk, majd a combokat sózzuk, borsozzuk, és fél órát állni hagyjuk.

Egy serpenyőt felforrósítunk, kevés olajjal megkenjük, majd a combok mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük /először a bőrös felét/, és felöntjük a narancsos üdítőital felével, lefedve alacsony hőfokon pároljuk.

Közben a datolyát megmossuk, félbevágjuk, magját kivesszük. A narancsot is megmossuk, levét kifacsarjuk, héját lereszeljük. A datolyát, a narancslét és a kevés narancshéjat hozzáadjuk a combokhoz, majd készre pároljuk. A maradék üdítőitallal szükség szerint felöntjük.

A puha és omlós combokat kivesszük a serpenyőből. A pecsenyeléhez barnacukrot, vajat adunk, és jól besűrítjük, és a combokra öntjük.

Ánizsos lilakáposztával, burgonyapürével körítjük.

Megjegyzés

Egyszerre édes, gyümölcsös, illatos, ragacsos ízü sültet fogyaszthatunk.
Készíthetjük fele-fele arányban narancs- és citromlével. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss